На колко години човек започва да се чувства стар?

2012-10-18 11:59:00
На колко години човек започва да се чувства стар?
Снимка: Dreamstime

Въпреки схващането, че средната възраст започва, когато човек стане на 40 години, наскоро направено допитвате сред жителите на Великобритания, показа, че те не се мислят за млади, когато навършат 28 години, пише в. „Дейли мейл“.

 

 

Тази възраст е посочена от почти 40% от участниците в анкетата. 27% от дамите и 24% от мъжете вече не се чувстват млади, когато навършат 30 години.

 

Анкетираните мъже и жени посочили и най-важните промени в поведението, които ясно показват, че човек е остарял. Това се случва, когато за човек кариерата е по-важна от сексуалния живот. На второ място се нарежда отговорът, че човек вече не е млад, когато сменя радиостанцията, която слуша и не знае коя песен оглавява класациите. Ясни показатели, че хората вече са пораснали и узрели е, когато започнат да мислят за собствено жилище, вместо гадже си търсят човек, с когото да прекарат остатъка от живота си, готвят си по-често, по-рядко излизат на нощи клубове и дискотеки и предпочитат почивка с любимия човек, отколкото с тайфата.

 

А ти стар ли се чувстваш?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
RoxyM
преди 11 години

Всичко това са пълни глупости! Не бъркайте порастването с остаряването. Това, че в един момент ще ти се наложи сериозно да помислиш за бъдещето си, за кариерата си, намирането на дом и евентуално за сериозна връзка съвсем не означава, че си стар, а че просто не си дете и съответно имаш определени отговорности. Но това съвсем не означава, че ще се откажеш от купоните, излизането с приятели, секса и т.н, напротив, ако си финансово независим и със собствено жилище е още по-готино защото не даваш отчет на никого нито как си харчиш парите, нито с кого и в колко часа си се прибрал и реално най-готините години в живота на един човек са след 18-20 до към 40, когато пак няма да си стар, ама евентуално ще имаш деца и повече отговорности. Докато на 28-29 или 30... пей сърце!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия